Wat is Laminaat?

Wat is Laminaat?

Laminaat bestaat uit vier verschillende lagen. De basis van laminaat bestaat uit een zogenaamde HDF-plaat. HDF staat voor High Density Fibre. In het Nederlands is dit zoveel als een vezelplaat met hoge dichtheid. Bovenop de basislaag komt de decorlaag. Zoals het woord het al zegt is dit een soort achtergrond. Er wordt een foto van hout op papier gedrukt.

Het papier met de foto wordt ondergedompeld in melaminehars. Over de decorlaag komt een doorzichtige slijtlaag die er voor zorgt dat de onderliggende lagen niet aangetast worden. Nog onder de basislaag wordt een onderlaag geplakt. Deze zorgt ervoor dat er geen vocht naar boven kan komen en zo het laminaat kan aantasten.

Als alle lagen op elkaar liggen gaan ze in een pers waar ze onder hoge temperatuur en druk samengeperst worden. De lagen komen zo goed op elkaar en er wordt ook nog een houtpatroon in het laminaat geperst. Na het persen is het laminaat klaar en ziet het eruit als echt hout. Klaar om gelegd te worden. Tot zover het technische verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *